Kommunikation mellan häst och ryttare är otroligt intressant och viktigt i utbildning av ekipage/ Camilla
Sitsoptimering på elev.
Efter genomgång på "bock" som sedan överförs till ridningen.
Glad elev i Finland.
Glad elev i Finland.

Utbildning av häst och ryttare, teamwork!

För oss är kommunikationen mellan häst och ryttare viktig. En stor del i kommunikationen handlar om ryttarens kroppsmedvetenhet. Att ryttaren kan centrera sig och balansera hästen ger förutsättningar för god kommunikation. Hur ryttaren inverkar är också väldigt viktigt. Att vara i god balans och kommunicera på ett tydligt sätt med sin häst ger en bra förutsättning att bygga smidighet, styrka och därigenom få en hållbar häst.
Alla ryttare har rätt att utvecklas. För oss spelar ekipagets nivå ingen roll. En god instruktör skall ha kunskapen att utveckla ekipage utifrån dess nivå. 
Hjalti och Camilla utbildar ekipage i Sverige och Finland. Camilla arbetar som ridlärare och stallförman på Hippologutbildningen och gymnasiet, inriktning Island på Riksanläggningen Wången, Jämtland. 

Med oss finns det möjlighet att boka olika typer av kurser. "Vanliga" ridkurser, kurser med olika teman (exvis tömkörning, longering, arbete från marken, ridteori mm) och tredagars kurser där vi rider hästarna första dagen. Vi åker även ut till olika klubbar och håller clinic och föreläsningar.
Välkommen!

Bokning 2018

Vi är väldigt glada över att det är stor efterfrågan på kurser. Skicka förfrågan om bokningsbara datum i god tid. 
2-dagars kurs: 14.000 sek + resa/boende
Dagskurs: 7.500 sek + resa/ev boende
Privatlektion hemma i Tullus: 500 sek 
Sitsoptimering 550 sek/pp. 
Privatlektion hemma i Tullus: 500 sek 
Dubbellektion hemma i Tullus (2 ekipage) 400 sek pp, 45 min. 
Lektion på våra hästar 650 sek pp, endast privatlektioner.


Antal deltagare på kurser är 6-10 st. På 2-dagars kurserna ingår normalt 3 ridpass per person. Extra ridpass debidteras per lektion. Teori kan ingå om schemat tillåter vilket vi tycker är bra. Att "bara" rida ger men att blanda teori och praktik ger mera. Teorin kan vara i sal eller i ridhus (praktiskt). Vid flera ekipage än 10 st, faktureras 650 sek per ryttare och lektion utöver den normala kostnaden. 
På vissa kurser kan även ryttare utan häst vara med.
Förfrågan om utbildningar skickas till Camilla via mail camilla.hed@wangen.se