Information om betäckning

Nu är Kristalls betäckningslicens klar. För att boka en plats kan du maila/ringa till oss. Vi avtalar när du kan komma med ditt sto. Stoet skall vara avmaskad, försäkrad och vaccinerad. Du som äger flera ston som du vill betäcka kontakta oss för eventuella rabatter. För att garanterat ha en plats så loggar du in på Hestur, klickar på Kristall och betalar stoavgiften. 
Vi kan erbjuda bete, stallplats (för ev exemston) eller skogshage med fodring av hösilage. 
Vi sköter om din häst efter dina önskemål. Om du har specifika krav som tex att stoet skall gå själv under tiden hon är hos oss så går det bra. 
Kontakta oss, så kan vi lösa det mesta för att ditt sto skall trivas hos oss. 
Det är viktigt att stoet är fullt frisk, ev testad för bakterier om sådan misstanke kan finnas. Tänk på att friska hästar i normalt hull har lättare att ta emot hingst. Börja redan nu se om stoet visar brunst och skriv ner tider för brunstperioder. 
För er hästägare som bor längre söder ut så har vi bra kontakt med Gunnar Olsson. Vi kan även försöka arrangera en hämtning av flera ston. 
Vi tror att du kommer bli väldigt nöjda med att få en avkomma efter Kristall! Hans avkommor på Island verkar mycket lovande. 

Välkommen med ditt sto till oss!

Hjalti 070-2208108
Camilla 076-772 05033, 070-6091872
camilla.hed@wangen.se